A Michelin (teljes nevén Compagnie Générale des Établissements Michelin) egy francia gumiabroncsgyártó cég, méghozzá a második legnagyobb a világon a Bridgestone után. A Michelin márkanevén kívül a BFGoodrich , a Kleber, a Tigar , a Riken, a Kormoran, a Rotalla, a Taurus és az Uniroyal (Észak-Amerikában) gumiabroncs márkákat is birtokolják. Számos találmány és siker áll az 1889-ben alapított gyár mögött, mint például a radiál gumiabroncs, a cserélhető pneumatikus gumiabroncs, a sínen futó vonatok számára készült gumiabroncs és még hosszasan sorolhatnánk.

A Michelin gumiabroncsokat gyárt űrhajókhoz, repülőgépekhez, személyautókhoz, kis-és nagyteher kategóriában, terepjárókhoz, valamint mezőgazdasági és építőipari gépekhez is. 2012-ben a vállalat a világ 18 országban, 69 létesítményben 166 millió gumiabroncsot gyártott, mellyel végérvényesen beírták magukat a gumiabroncs-gyártó nagyhatalmak közé.

image6

Az elmúlt 15-20 évben hatalmas előrelépések történtek a teherszállítás fejlesztésében a Michelin révén. A cég számos flottával áll világszerte partnerkapcsolatban, 2017 szeptemberében a Waberer’s is az ő szakértelmüket választotta. A Michelin teljes körű abroncsgazdálkodási szolgáltatást nyújt a Waberer’s számára, amely magába foglalja valamennyi, a teherabroncsok gazdaságos üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenységet, például a szerelést, karbantartást, beállítást, nyomon követést a vállalat 7000 járművén.

image7

A Michelin Advantage Programjához bárki csatlakozhat, ez egy ingyenes program a kis flottákra és a tulajdonos-üzemeltetőkre vonatkozóan, amely lehetővé teszi, hogy közvetlen kapcsolatban álljanak a vállalattal, és hogy még versenyképesebbé válljanak a teherszállítás területén. A tagok kedvezményes áron juthatnak hozzá a Michelin szolgáltatásaihoz, legyen szó teherabroncsok vásárlásáról, promóciókról, képzésekről, újrafutózásról, vagy sürgősségi közúti szolgáltatásról.

A teherautó gumik piaca a legspeciálisabb szegmens a gumiabroncsok körében. Nagyon lényeges szempont, hogy milyen járműről van szó, mire használják, közúton járó kamion, murvás és földutat is használó erdei munkagép, mezőgazdasági vagy éppen útépítő szállítóeszközről beszélünk. Ráadásul a teherabroncsok esetében igazi értelmet nyer a köpeny megnevezés is, hiszen a kerekek többsége belsővel, vagyis tömlővel, és külsővel, vagyis köpennyel vagy abronccsal szerelt.

image8

Az iparág leginnovatívabb teherautó-gumiabroncsai mögött olyan forradalmasító technológia áll, amely az elmúlt 18 évben segített a flottáknak és fuvarozóknak több, mint 150 millió gallon (567,75 millió liter) üzemanyagot megtakarítani, továbbá több millió tonna árut szakszerűen szállítani. Végül, de nem utolsó sorban pedig megszüntette a nyomás ellenőrzés és a forgatás szükségességét, ezzel is időt és energiát spórolva felhasználóiknak.

Melyek ezek a teherabroncsok és mit érdemes tudni róluk?

MICHELIN X® ONE MAXITRAILER +; MICHELIN X® MULTI™; MICHELIN Remix

image2

  1. Kisebb üzemköltség: Akár 50%-kal nagyobb kilométer-teljesítményt képesek biztosítani. Alacsony üzemanyag-fogyasztást szavatolnak, a gumiabroncsok karbantartásával töltött idő pedig másfélszer rövidebb, mint egy átlagos teherabroncs esetében. Megnövekedett rakodhatósági tulajdonságokat nyújt.
  2. Fokozott biztonság: Jobb úttartást tesz lehetővé, mely révén az áru nagyobb védelme is garantálva van, továbbá alkalmas minden útfelületre és profilra.
  3. Futófelület mintázata: Optimalizált érintkezési felülettel rendelkezik, ami lényegesen javítja az egyenletes gumikopást. Tökéletesített ENERGYTM Flex futófelülettel és oldalfalakkal ellátva. InfiniCoil technológiával gyártják, amely segít megelőzni az abroncs deformálódását az egységes futófelületnek köszönhetően.
  4. Ökológiai érvek: Környezetkímélőbb, utánvágható abroncsok, mellyel növelhető a gumi élettartama, miközben a lehető legkevesebb üzemanyagot fogyasztja. A MICHELIN Remix-szel, az új MICHELIN X® ONE MAXITRAILERTM + abroncsokhoz hasonló teljesítményt érhet el és 65 kg alapanyagot takaríthat meg.
  5. Gyártás: Minden gumiabroncsot az ISO 14001 szerint tanúsított európai gyárakban gyártanak.
  6. Újrafutózás: Akár 88%-os újrafutózhatósági arányt garantálnak.

A Michelin teherabroncsai kíváló minőségű alapanyagokból készülnek, hosszútávú és környezetkímélő használatra, így biztosítva az egységes és következetes teljesítményt vásárlóiknak. A biztonságos és hatékony használat szempontjából elengedhetetlen a helyes alkalmazás és rendszeres ellenőrzés. A Remix, az X-one Maxitrailer és az X-Multi méltán váltak a gyártó védjegyeivé, használatukat mi, a BHPguminál is felelősséggel ajánljuk.

A legkedvezőbb ajánlatok Michelin teherabroncsokra innen:
https://bhpgumi.hu/tehergumi/michelin-teherabroncs/